Presopunctura

    Presopunctura este de departe cea mai des folosita varianta de masaj,deoarece este foarte comoda si eficienta.Natura speciala a presopuncturii o pune, practic,la indemana oricui.Ea face parte din arta masajului si are cinci variante caracterizate de diferite tipuri de manipulare:apasare,impingere,frecare,ciupire si lovire.

    Presopunctura este frumoasa ,pentru ca este absolut fireasaca si simpla.In plus nu are efecte secundare si este foarte eficienta in prevenirea si vindecarea bolilor.

    Chiar daca suntem sanatosi putem aplica regulat presopunctura in anumite puncte de pe trup,pentru a ne mentine sanatatea si eficienta in activitate.

    Presopunctura mai este cunoscuta si ca ,,vindecarea prin contact,, sau ,,masajul cu degetele,,si foloseste apasarea cu degetele in punctele vitale ale corpului cunoscute sub numele de ,,puncte de presopunctura,,.Ea are aceleasi efecte curative ca si acupunctura,care foloseste insa acele.

Efecte vindecatoare

-favorizeaza pastrarea si circulatia corecta a energiei(qi) in corp

-hraneste celulele si organele interne

-restabileste echilibrul yin-yang

-destinde muschii

-alina durerile fizice

-intareste imunitatea

-elibereaza functiile hormonale ale organismului

    Conform teoriei chineze,qi-ul comanda sangele ,iar sangele este baza qi-ului.Impreuna ,aceste doua elemente hranesc trupul si spiritul si lupta cu bolile.Cata vreme qi-ul si sangele se misca si curg neintrerupt prin trup ,functiile noastre biologice sunt normale si suntem sanatosi tun.Insa, cand este intrerupta circulatia qi-ului sau a sangelui,desi numai intr-o anumita zona se instaleaza boala.

    Canalele de-a lungul carora circula in corp energia(qi-ul) si sangele ,numite meridiane principale si secundare,se intind prin tot corpul,ca o tesatura complicata,stabilind echilibrulyin-yang,legand intre ele partile interioara,exterioara,superioara si inferioara ale corpului si constituind cel mai mare dispozitiv de aparare naturala a corpului.Sunt doua meridiane principale si douasprezece secundare.Meridianele principale sunt cel de functionare si cel de guvernare care formeaza un cerc mare in jurul corpului si sunt interconectate intre ele.

    Meridianele secundare sunt in numar de 12 astfel:Meridianul Inimii,Meridianul Plamanilor,Meridianul Rinichilor,Meridianul Ficatului,Meridianul Stomacului,Meridianul Splinei,Meridianul Intestinului Gros,Meridianul Intestinului Subtire,Meridianul Pericardului,Meridianul Trei Focare,Meridianul Vezicii Urinare si Meridianul Vezicii BilIARE.

    Punctele de presopunctura este de cateva sute si sunt amplasate pe aceste meridiane.

    Medicina traditionala chineza este renumita in lume ca eficienta si aplicare.

    Te astept sa aplicam principiile medicinii traditionale chineze,pentru sanatatea ta.